המומחים של Next-Pro: כך תבחרו מיקרופון לאולפן

אנחנו ב-Next-Pro מבינים שבחירת מיקרופון היא החלטה בעלת חשיבות מכרעת. במיוחד כאשר מקימים אולפן הקלטות ביתי, אחד הדברים החשובים שתצטרכו לקבוע הוא סוג המיקרופון הדרוש לכם. הוא ישחק תפקיד משמעותי באופי הצליל של ההקלטה, בין אם היא מתבצעת בפינה קטנה של חדר או אם גייסתם חלל גדול לצורך זה. עם מגוון אדיר של סוגי המיקרופונים השונים באין ספור רמות מחיר, אתם עשויים למצוא את עצמיכם בצומת מרתיעה. עם זאת, הבנה בסיסית של אופי המיקרופונים השונים היא צעד חשוב עבור בחירת המיקרופונים הטובים ביותר עבור הסטודיו שלכם.

מיקרופונים מתחלקים לשני סוגים עיקריים שניתן לבחור מהם: האחד ידוע בשם קונדנסר או מיקרופון קיבולי, בעוד האחר נקרא מיקרופון דינמי. בעקבות כך שכל אחד מהם מצטיין במשימות שונות, מומלץ שלכל אולפן תהיה גישה לשני הסוגים. אנו מבינים שלא כל אחד שעושה את צעדיו הראשונים בעולם ההקלטה יוכל להרשות לעצמו לרכוש כמה מיקרופונים עבור שימושים שונים, ולכן אנו נבחן כאן את ההבדלים הקיימים בין השניים, ובתקווה נסייע לכם להבין איזה מהם יעבוד הכי טוב בתנאים שלכם. בנוסף נבחן גם את המאפיינים של מיקרופון USB, שהוא אופציה פופולרית מאוד להקלטה פשוטה בבית.

מיקרופון קונדנסר

ברמה הבסיסית ביותר, מיקרופון תפקידו לקלוט גלי קול ולהעניק להם ייצוג חשמלי שניתן לשלוח לרמקול, או להקליט. מיקרופון קונדנסר במרבית המקרים יציע ייצוג צליל מדוייק ומלא יותר מאשר מיקרופון דינמי, ולכן מתאים מאוד למרבית סוגי ההקלטה, בה אנו רוצים למקסם את כמות הפרטים שאנו תופסים מהביצוע. עם זאת, מיקרופונים אלה מגיעים עם חיסרון עיקרי – הם עדינים ורגישים יותר מאשר עמיתיהם הדינמיים, ועל כן עשויים לייצר רעשים כאשר הם נכנסים לעומס יתר בעבודה עם מקורות צליל חזקים. על כן, השימוש הטוב ביותר עבורם יהיה קלטה של מקורות עדינים, כמו זמר/זמרת, גיטרה אקוסטית וכדומה. בנוסף, הם מסוגלים לקלוט צליל ממרחקים גדולים, בניגוד למיקרופונים דינמיים שמוגבלים למספר סנטימטרים בודדים.

קונדנסרים מגיעים בשני ״טעמים״: דיאפרגמה קטנה ודיאפרגמה גדולה. מיקרופון בעל דיאפרגמה גדולה בדרך כלל יפיק צלילים שנשמעים מלאים יותר, ויעשה עבודה מצויינת בהקלטת שירה וכלי נגינה אחרים הזקוקים לתדרים נמוכים מוצקים. לעומתו, מיקרופון קונדנסר בעך דיאפרגמה קטנה יספק תגובה מאוזנת יותר ויהיה רגיש יותר למגוון דקויות של הצליל, ולכן מתאים במקרים רבים להקלטת מקורות מרוחקים. אחד השימושים הנפותים של מיקרופונים כאלה הוא למשל הקלטת מערכת תופים שלמה.

מיקרופון דינמי

מיקרופונים דינמיים נוטים להיות זולים ועמידים יותר, ובשל כך ניתן לראות אותם נמצאים בשימוש בהופעות חיות. אותן התכונות הופכות מיקרופונים דינמיים לאופציה מעולה גם עבור שימוש באולפן, כאשר יש צורך בהקלטת מקורות צליל רועשים במיוחד דוגמת מגברי גיטרה או הקלטה צמודה של תופים (Close-Miking).

על מנת לקבל צליל שירה ״מחוספס״ יותר, הם משמשים לעתים קרובות גם עבור הקלטת זמרים, במיוחד בסגנונות כמו רוקנ׳רול. כשמדובר בבחירת מיקרופון Next-Pro מבינים שהטוב ביותר לאולפן ההקלטות הביתי שלכם מסתכם לעתים קרובות במיקרופון שנשמע הכי טוב למטרות הספציפיות שלכם ועומד במסגרת התקציב. אם תבחרו להתמיד, סביר להניח שרכישת מיקרופון חדש לא תהיה אירוע חד-פעמי עבורכם, ואין לנו ספק שיתווספו מגוון סוגים ודגמים לארסנל שלכם לאורך השנים הבאות.


מיקרופון USB

סוג מיקרופונים נוסף הזמין ב-Next-Pro שצץ בשנים האחרונות הוא מה שנקרא: מיקרופון USB. ציינו אותם אחרונים משום שניתן למצוא הן גרסאות דינמיות והן קונדנסרים שמשרתים מטרה זו, אך המשותף לכולם הוא היכולת להתחבר ישירות לשקע USB שניתן למצוא על כל מחשב, זאת בניגוד למרבית המיקרופונים הסטנדרטיים שכוללים מחבר אודיו ייעודי בשם XLR וזקוקים לממשק אודיו כדי לעבוד עם המחשב.

אין ספק שהשימוש הנפוץ ביותר עבור מיקרופונים בחיבור USB הוא עבור הקלטת פודקאסטים. זאת משום שיוצרי פודקאסטים לעתים קרובות אינם שואפים להיות טכנאי סאונד, והשימוש הפשוט ונקודת המחיר הצנועה יחסית הם בחזקת יתרונות משמעותיים עבור הקהל הזה. עם זאת, עבור חובבים הם מסוגלים בהחלט לשמש גם עבור הקלטת מקורות מוזיקליים כגון גיטרות אקוסטיות ושירה ללא צורך בממשק אודיו. עבור מי מכם שמעוניין להתמקצע בתחום חשוב לזכור – איכות הצליל של מיקרופונים אלה לעולם לא תהיה טובה כמו זו שתתקבל בשימוש במיקרופון דינמי או קונדנסר לרוץ דרך ממשק אודיו ייעודי, כך שרצוי לשקול מבעוד מועד האם זו השקעה חכמה עבורכם.

דבר המערכת: מספר חברי מערכת רכשו מיקרופונים ב-Next-Pro בעבר ולעניות דעתינו מדובר ללא ספק באחת החברות המקצועיות ביותר בתחום בישראל. כתבה זו איננה ממומנת ונעשתה בשיתוף פעולה עם המומחים של החברה מתוך רצון לתת מקסימום ערך לקהל הקוראים שלנו.

עוד בקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *